Szkoła Podstawowa nr 4 im. Witolda Budryka
EUROPEJSKI DZIEŃ ZDROWEGO JEDZENIA I GOTOWANIA w klasch IV-VIII Szkoły Podstawowej nr 4
7 listopada 2019r. w Szkole Podstawowej nr 4 zorganizowano Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania. Celem przedsięwzięcia było zwrócenie uwagi nie tylko na to, jak należy się odżywiać, ale również na walory estetyczne przygotowywanych posiłków.
W ramach konkursu uczniowie klas IV-VIII przygotowali plakaty na temat specyfiki kuchni kraju, który wcześniej wylosowali, co również obligowało ich do przygotowania potraw charakterystycznych dla danej nacji.
Jury oceniało ilość potraw, smak potraw oraz estetykę i wystrój stołu.
Wyniki konkursu:
I miejsce: klasa 5a
II miejsce: klasa 6b
III miejsce: klasa 4
III miejsce: klasa 6a
III miejsce: klasa 8
IV miejsce: klasa 5b
IV miejsce: klasa 7a
V miejsce: klasa 5c
V miejsce: klasa 7b
Szczególne podziękowania należy skierować do RODZICÓW, ponieważ to dzięki ich zaangażowaniu i wsparciu, uczniowie mogli przygotować tak wiele i tak smacznych potraw.