Zespół Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych - Branżowa Szkoła I stopnia Nr 2 im. św. Jana Pawła II, Branżowa Szkoła II stopnia, Szkoła Podstawowa dla Dorosłych, Liceum Ogólnokształcące dla Dorosłych, Technikum Nr 3
"Aktywny Senior" - Coraz bliżej Święta...
W Zespole Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych odbyło się kolejne spotkanie z cyklu "Aktywny senior". Do udziału w przedświątecznych warsztatach kulinarnych zaprosiliśmy dzieci, dorosłych oraz seniorów, czyli każdego, kto chciał zgłębić tajniki wytwarzania pysznych, zdrowych i niebanalnych pierogów.
Międzypokoleniowa współpraca i wymiana doświadczeń pozwoliła wypracować zasady współdziałania podczas przygotowywania ciasta na pierogi, trzech rodzajów farszów a przede wszystkim w trakcie lepienia pierogów. Wiadomo przecież, ze każdy ma własną, niezastąpioną technikę. Z uśmiechem na twarzach dzieci, dorośli i seniorzy pokonywali własne słabości, by ostatecznie skosztować samodzielnie ulepione pierogi.
Dziękujemy pani Justynie – psychodietetykowi z Dietetyczne Wariacje za wspaniałą atmosferę, wiele nowych informacji na temat żywienia, a przede wszystkim za przepisy na pyszne pierogi.